Fantje ekipni del končali na 18., dekleta na 21. mestu

T.S., 07.10.2013
Evropska prvenstva, Vse novice

Zadnji dan ekipnega tekmovanja na evropskem prvenstvu je prinesel obračune za končne pozicije. Obe naši ekipi sta danes izgubili in se v posamezni del tekmovanja odpravljata z mešanimi občutki – predvsem zaradi žreba, ki je našim igralcem dodobra zagodel.

Tokić v ekipnem delu ostal neporažen

Fantje so se za 17. mesto pomerili z Ukrajino in zgubili z rezultatom 2:3Bojan Tokić je znova zabeležil dve zmagi in ekipni del prvenstva končal brez poraza (6 zmag), Saš LasanUroš Slatinšek in debitant na letošnjem EP Ludvik Peršolja pa niso uspeli zabeležiti manjkajoče točke.

Podobno je bilo tudi dopoldne pri dekletih, le da so bile Italijanke boljše z rezultatom 3:1. Edino zmago za naše je proti Debora Vivarelli prispevala Alex Galič, ki si je z zmago proti Vivarellijivi na letošnjem svetovnem prvenstvu zagotovila preboj v finalni del in se bo z njo pomerila tudi v skupinskem delu posameznega tekmovanja v Schwechatu. Selektorka Vesna Ojsteršek Drnovšek je danes spočila kapetanko Jano Tomazini.

Žreb našim ni bil naklonjen

Včeraj je bil izveden tudi žreb v konkurencah posameznikov in dvojic. Od naših je neposredno v glavni žreb uvrščen le Bojan Tokić, ki zaseda mesto 15. nosilca in se utegne že v 2. krogu pomeriti z neugodnim Rusom Alexandrom Shibaevom.

Medtem ko bo Bojan Tokić naslednje tri dni nastopal le v kvalifikacijah dvojic z Janom Žibratom, bo preostalih 8 naših igralcev v polnem teku. Jutri ob 10. uri začenjata prav Tokić in Žibrat, ki proti igralcema iz Kosova ne bi smela imeti težav.

Glede na žreb, prav veliko možnosti za preboj kakšnega izmed naših igralcev oz. dvojic v glavni del turnirja ni, bomo pa zato toliko bolj veseli morebitnih presenečenj. Če vas zanima kako se bodo naši odrezali, bodite z nami tudi v naslednjih dneh.

Urnik slovenskih nastopov