Epilog z Otočca: Spoštujmo tisto, kar imamo

T.S., 29.04.2013 comments 1
Evropska prvenstva, Vse novice

Naše reprezentanke so pretekli vikend na Otočcu prišle do super zmage, s katero so si zagotovile mesto v 2. diviziji na ekipnem delu Evropskega prvenstva ter se tako znašle v istem kakovostnem rangu kot naši fantje. Skozi celoten vikend je nastope in priprave naših deklet spremljala tudi naša ekipa in v duhu tega je nastal sledeči prispevek.

Varovanke selektorke Vesne Ojsteršek Drnovšek so preteklo soboto in nedeljo na Otočcu premagale reprezentance Finske, Norveške in Švice ter si tako zagotovile mesto v 2. kakovostnem razredu ekipnega EP. Tekmi s skandinavskima ekipama sta bili formalnost, tekma proti Švicarkam pa je iz naših deklet izvabila najboljše in kljub temu, da po osvojeni prvi tekmi dvomov o 2. diviziji ni bilo več, je bila zmaga popoln zaključek vikenda, na katerega so Jana Tomazini, Manca Fajmut, NIna Zupančič in Zala Veronik lahko zelo ponosne.

Tekma s Švico, ki se je po hudi borbi končala z zmago naših deklet z rezultatom 3:2, je dokazala, da so naša dekleta poštena, predvsem pa predana reprezentanci. Jana trpi za tendinitisom v zapestju in nartu. Poškodba zapestja je stara, nart pa si je poškodovala na koncu ligaške sezone v Španiji. V Slovenijo je pripotovala v skrbeh, saj ni vedela, če bo imela dovolj časa za vsaj delno rehabilitacijo in njene skrbi so se izkazale za upravičene. Že v sobotni tekmi proti Norveški so bile bolečine hude, v nedeljo proti Švici pa že skoraj nevzdržne. Kljub temu je 27-letna Koprčanka dvakrat stopila v ring in iz sebe iztisnila svoj maksimum. Dva poraza Jane nista užalostila, še več, po tekmi je bila upravičeno zelo ponosna, saj je prikazala borbeno igro in je kljub hudim bolečinam vse do zadnjega udarca dostojno branila slovenske barve.

Porazov običajno ne tolmačimo pozitivno, toda včerajšnja poraza Jane sta dovolila, da se izkažeta Nina in Manca. Pred tem velja omeniti še našo najmlajšo članico Zalo, ki je že v svoji prvi tekmi za člansko reprezentanco proti Finski zabeležila lepo zmago in tako odlično sezono 2012/13 le še nadgradila. Manca je do svoje prve včerajšnje zmage proti Moretovi prišla z dobrim vračanjem servisa, ki je bil ključ do uspeha proti neugodni levičarki, svoje delo pa je nato v 3. tekmi fantastično opravila Zupančičeva, ki je v 5. nizu prikazala zvrhano mero zrelosti in dokazala, da je njeno mesto v reprezentanci več kot zasluženo.

Pred odločilno tekmo, v kateri se je Manca Fajmut pomerila z Rahel Aschwanden, je bila prednost na strani Švicarke, ki je 22-letno Korošico v preteklosti že trikrat premagala, toda Manca svoje priložnosti ni zapravila in je na najboljši možen način zapolnila vrzel, ki je nastala zaradi Janine poškodbe. Po tretjem nizu, ko je zapravila vodstvo z 10:8 in zaostajala z 2:1 v nizih, se je zdelo, da bo Aschwandnova Švici priigrala zmago, toda Manca je spomnila na čase izpred nekaj let, ko je v mlajših kategorijah nizala zmage nad najboljšimi Evropejkami in po petih nizih odločilne tekme na usta svojih kolegic in navijačev narisala nasmeh.

Uspeh je relativen pojem, ki je v tekmovalnem športu vse prevečkrat ‘zlorabljen’, predvsem pa s strani večnih nergačev. Tekom svojih nastopov je na ušesa deklet prišlo kar nekaj zbadljivk, ki so jih globoko potrle. Dekleta se zavedajo, kam sega njihov domet in pretekli vikend na Otočcu več kot zmag nad reprezentancami Finske, Norveške in Švice niso mogle doseči. Namesto da razmišljamo, kaj bi lahko dekleta dosegla in zakaj so zmagala, jim raje čestitajmo in spodbujajmo še naprej. Na koncu koncev več kot poštene borbe in poštenega odnosa od njih ne gre pričakovati.

Komentar k članku “Epilog z Otočca: Spoštujmo tisto, kar imamo”

  1. MARKO pravi:

    Čestitke puncam ter selektorki Vesni, še posebej pohvale Manci, Jani pa čimprejšnje okrevanje!Tako kot je v članku napisano:Spoštujmo tisto kar imamo. Prepričan sem,da bo v bodoče naša ekipa še uspešnejša,to bodo lahko dokazale že na ekipnem EP v Avstriji.
    Tekme si sicer nisem mogel ogledati v živo,sem pa zavzeto spremljal potek tekme na spletni strani NT.SVET, zato pohvale tudi vaši ekipi.
    Vsem udeležencem SP v Parizu, pa želim veliko uspešnih iger!