EP U-21: Odličen začetek prvenstva za Kožula

T.S., 02.02.2017
Evropska prvenstva, Vse novice

V Sočiju se je danes s tekmami predtekmovanja pričelo prvo evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za člane do 21 let. Deni Kožul je že na začetku prvenstva pokazal izvrstno formo in se brez težav prebil med 32 najboljših. Tamara Pavčnik po krogu obstala na prvi oviri.

Na EP do 21 let so bili danes glavni nosilci prosti. Med njimi najdemo tudi Darka Jorgića, 3. nosilca pri fantih, ki je danes dan izkoristil za dober trening pred jutrišnjim pričetkom boja za kolajne. V ognju sta bila tako le Deni Kožul in Tamara Pavčnik, ki sta zabeležila 5 zmag in le 1 poraz.

Kožul je začel z avtoritativno zmago nad atraktivnim Turkom Batuhanum Ulucakom, ki je zmogel le en niz, bilo je 4:1 (3, 5, 3, -5, 6). V drugi tekmi dneva se je aktualni državni prvak pomeril z odličnim Dancem Tobiasom Rasmussenom, prvim nosilcem 12. skupine. Favorizirani Danec je povedel z 2:0 v nizih, nato pa se je Kožulu odprlo in do konca tekme smo spremljali enosmerni promet proti slovenski zmagi. Končni rezultat je bil 4:2 (-10, -8, 6, 9, 5, 9). Zvečer je Kožul potrdil 1. mesto v skupini z zmago nad italijanskim sosedom Danielom Pintom 4:1 (4, -10, 5, 5, 4).

Pavčnikova je dan pričel z gladkim porazom proti Izraelki Nicole Trosma0:4 (-4, -5, -7, -9). Slaba tekma je bila na koncu za Hrastničanko žal usodna. Kljub odličnima zmagama nad Švicarko Celine Reust4:0 (3, 7, 6, 4) in Belorusinjo Hanno Patseyevo4:3 (6, -9, -12, -3, 8, 13, 8) je Tamara na koncu zasedla 3. mesto v skupini in ostala brez nadaljevanja turnirja.

Jorgić in Kožul jutri v boj za finalni del

Tekmovalni sistem na evropskem prvenstvu za mlajše člane je malce drugačen kot smo sicer vajeni. V želji po čim večjem številu tekem, bomo tudi v drugem delu tekmovanja posameznikov spremljali boje v skupinah.

Jorgić se bo jutri meril udaril proti Turku Abdullahu Talhi Yigenlerju, Poljaku Mareku Badowskemu in Belorusu Glebu Shamruku. Deniju Kožulu je žreb namenil Šveda Eliasa Ranefurja, Danca Andersa Linda in Madžara Janosa Benceja Majorosa. V finalni del, kjer je prostora za 16 najboljših, vodita prvi dve mesti v predtekmovalni skupini.

Mladinska evropska prvaka v boju za kolajne tudi v dvojicah

Jorgić in Kožul, mladinska evropska prvaka v igri dvojic iz Bratislave 2015, bosta v soboto, 4. februarja, pričela tudi turnir dvojic, kjer sta že uvrščena med 16 najboljših. Prva nasprotnika naših mladih upov bosta Danec Lind in Slovak Alexander Valuch.

Predkrog dvojic je danes že odigrala Pavčnikova in skupaj s Hrvatico Klaro Cakol žal že končala z nastopi na turnirju. Od slovensko-hrvaške dvojice sta bili s 3:1 (6, 10, -11, 9) boljši Švedinji Ellen Holmsten in Filippa Bergand.