EP U-21: Jorgić in Kožul v finalni del na mestu 3. in 4. nosilca

T.S., 03.02.2017
Evropska prvenstva, Vse novice

Danes je bil v Sočiju na evropskem prvenstvu do 21 let odigran drugi cikel kvalifikacij posameznikov. Darko Jorgić in Deni Kožul sta še enkrat več potrdila, da gre za igralca, na katera bomo lahko v (bližnji in daljni) prihodnosti še kako računali.

Jorgić in Kožul ostajata neporažena

Darko je danes odigral sploh prvo tekmo na turnirju, potem ko je bil kot 3. nosilec v prvem delu prvenstva prost. Na samem uvodu je s 4:1 (14, -13, 7, 8, 3) ugnal Turka Yigenlerja. V drugi tekmi je imel proti razigranemu Poljaku Mareku Badowskemu precej več dela. Badowski je igral izrazito napadalno in si je v šestem nizu priigral celo zaključno žogico. Jorgić je po zaslugi izvrstnega backhanda obrnil šesti niz, nato pa v sedmem potrdil, da ni boljši samo na lestvici, temveč tudi za mizo, zmagal je s 4:3 (7, -6, -11, 7, -6, 10, 7). V tretji tekmi je Belorusa Gleba Shamurka povozil s 4:0 (5, 7, 5, 7) in si tako zagotovil prvo mesto v skupini.

Drugačno pot je ubral Kožul, ki je v skupini D zjutraj obsedel na tribuni, saj je 4. nosilec turnirja Šved Elias Ranefur nastope med posamezniki zaradi poškodbe predal. V njegovi skupini sta bila še super-talentirana Danec Anders Lind in Madžar Bence Majoros. Deni je bil proti Lindu vselej na robu poraza, nazadnje pri rezultatu 8:9 v odločilnem nizu, a je na koncu vseeno zadržal mirno kri ter prišel do pomembne zmage s 4:3 (-9, 6, -5, 11, 5, -9, 9). V drugi tekmi proti Majorosu se je ‘razpištolil’ in slavil s 4:1 (8, -4, 6, 9, 10). Prvo mesto v skupini pomeni, da bo v glavnem žrebu zasedal mesto 4. nosilca, kar utegne biti v boju za medalje olajševalni faktor, toda s Kožulom se je malce poigral žreb in jutri bo moral biti še kako pri stvari, če želi priti do odmevnega rezultata.

Odprti žreb določil reprizo današnjega trilerja

Zvečer je bil objavljen žreb finalnega dela tekmovanja posameznikov, kamor se je uvrstilo 16 najboljših igralcev. Jorgić se bo v osmini finala pomeril proti Romunu Raresu Siposu. Z neortodoksnim in karizmatičnim mladeničem se je Jorgić nazadnje pomeril januarja na World Tourju Madžarske in dvoboj dobil.

Denija jutri ob 15:10 po lokalnem času na mizi 4 čaka ponovitev današnjega obračuna proti Andersu Lindu. Glede na to, da sta fanta danes prišla najbližje remiju, kot je to v namiznem tenisu mogoče in bodo jutri vložki še toliko večji, bo velik del odigrala tudi mentalna pripravljenost. Ob dejstvu, da je pred današnjo tekmo Lind dobil zadnji obračun proti Kožulu in je danes naš igralec to obrnil, jutri v obračun vstopa kot favorit.

Že dopoldne Jorgića in Kožula sicer čaka obračun osmine finala dvojic proti (uganili ste) Dancu Lindu in Slovaku Alexandru Valuchu. Srečno, fanta!