EP do 21 let: Jorgić in Kožul najmanj bronasta!

T.S., 04.02.2017
Evropska prvenstva, Vse novice

V Sočiju so danes na evropskem prvenstvu v namiznem tenisu do 21 let potekali boji za odličja. Darko Jorgić in Deni Kožul sta odigrala sanjsko in se oba uvrstila v polfinale, kjer bosta jutri napadala celo vse-slovenski finale!

Dan sta naša mlada šampiona sicer pričela s porazom v osmini finala tekmovanja dvojic. Z rezultatom 3:0 (11, 9, 7) boljša Danec Anders Lind in Slovak Alexander Valuch. Povsem drugačna je bila slika med posamezniki, kjer sta levji delež v borbi za medaljo naša igralca postorila že včeraj, ko sta si s 1. mestom v skupini zagotovila mesto 3. in 4. nosilca v finalnem žrebu.

V osmini finala je bil Jorgić s 4:0 (10, 7, 6, 9) boljši od neugodnega Romuna Raresa Siposa, Kožul pa je še drugič v dveh dneh ugnal Linda. Tokrat je bil boljši s 4:2 (-8, -11, 9, 4, 9, 3). Zmaga je našima igralcema prinesla mesto v četrtfinalu in boj za odličja.

Darko se je srečal z levorokim Belgijcem Martinom Allegrom, čvrstim igralcem, ki pa danes ni našel odgovora za razigranega Jorgića, ki je v šampionskem slogu prišel do zmage s 4:0 (3, 6, 7, 6). Jorgićev uspeh je nekaj minut kasneje dopolnil Kožul, ki Angležu Tomu Jarvisu več kot enega niza ni dopustil, slavil je s 4:1 (3, 8, 9, -5, 9). Brez dvoma gre za največji uspeh naših zlatih fantov, ki bosta jutri kanila svoj uspeh še nadgraditi.

Polfinalna obračuna, ki jih bomo lahko v živo spremljali na Laola TV bosta na sporedu ob 12:30. Kožul se bo meril proti Nemcu Quiju Dangu, Jorgić pa proti dobremu znancu Tomislavu Pucarju s Hrvaške.

Kapetanka Andreja Ojsteršek Urh je bila po uspehu kakopak izredno zadovoljna, a jutri od fantov pričakuje novo srčno borbo: “Kaj naj pametnega še povem, sem vse povedala že njima. Ampak ni še konec. Kot sem že rekla, vsi se borijo kot levi, pogoji so dobri, zmagujejo tisti, ki zdržijo z glavo in do konca odigrajo po dogovorjeni taktiki. Delo Jožeta Urha in celotnega centra je dokazalo, da sta fanta spet stopila v svojem razvoju eno stopničko više.

Fanta, kapo dol. Jutri pa v borbo za slovenski finale!