EP 2017: Slovenija preko Švedske do prve medalje na ekipnih evropskih prvenstvih!

T.S., 15.09.2017
Evropska prvenstva, Vse novice

Petek, 15. septembra 2017, bo za vedno z zlatimi črkami zapisan v zgodovino slovenskega namiznega tenisa. Ob 18:45 je Darko Jorgić izkoristil zaključno žogico proti Peru Gerellu in Sloveniji priigral mesto v polfinalu, kjer jih jutri čaka Nemčija z legendarnim Timom Bollom na čelu.

Po neverjetni zgodbi v četrtek, ko se je razigral Bojan Tokić, ko je svoje dodal Jan Žibrat, in ko je dvakrat v odločilnem obračunu Darko Jorgić premagal dva renomirana nasportnika v Lubomirju Pisteju (Slovaška) in Robertu Gardosu (Avstrija), je danes v Luksemburgu padla še znamenita Švedska. Znova s 3:2 in znova z zmago Jorgića v odločilni tekmi.

Švedski strateg se je danes odločil za nekoliko čudno postavitev in svojega najboljšega igralca Kristiana Karlssona postavil na 3. pozicijo. Levoroki Šved je svoj del naloge izpolnil in s 3:0 premagal Denija Kožula, zato pa je na naši strani blestel Tokić. V prvi tekmi je premagal mladega Antona Kallberga s 3:2 v nizih, v drugi tekmi pa je povsem povozil Mattiasa Karlssona s 3:0. V tem obračunu je igral na svojem najvišjem nivoju in spomnil na svoje zlate čase, ki kot vse kaže še zdaleč niso končani.

Jorgić je bil v svoji tekmi proti Mattiasu Karlssonu nemočen in je izgubil tekmo z 0:3. V peti tekmi smo pričakovali obračun med našim mladim asom in Kallbergom, a se je švedski strateg odločil za menjavo in v igro postavil izkušenega Pera Gerella. Šved slovi po izredno neugodnem servisu in neortodoksni igri. Jorgić je za menjavo izvedel slabih 30 minut pred odločilno tekmo in hitro posegel po Youtubu, kjer je nekoliko preučil nasprotnika.

V ringu je bil Darko od začetka do konce tekme vladar in je deloval, kot da je za njim že dolga kariera in mnogo težkih tekem. Slavil je s 3:1 (8, -8, 9, 6) in ekipo s klopi pognal v zrak in v skupinski objem na sredo terena. “Pred tekmo sem si rekel, da ne bom zguba in bom to tekmo dobil. Potreboval bom nekaj časa, da sploh dojamem, kaj nam je uspelo,” je po tekmi povedal junak iz Hrastnika.

Bojan Tokić je s tem uspehom sklenil zbirko kolajn z evropskih prvenstev in kolajnam s konkurenc posamezno in dvojice dodal še ekipno kolajno ter po tekmi dejal, da je to zanj najsrečnejši trenutek v karieri.

Jutri ob 19h našo reprezentanco čaka polfinalni obračun proti Nemčiji, ki letos nastopa v polni zasedbi s Timom Bollom, Dimitrijem Ovčarovom in Patrickom Franzisko na čelu.