EP 2017: Fantje klonili proti nekdanjim prvakov, dekleta uspešno prestala krst

T.S., 13.09.2017
Evropska prvenstva, Vse novice

V Luksemburgu se je danes pričelo ekipno evropsko prvenstvo, kjer imamo po nekaj letih znova reprezentanco v prvi jakostni skupini. Tokić in co. so za uvod prvenstva z 0:3 klonili proti Portugalcem, zato pa so bila dekleta s 3:1 boljša od Izraela.

Dvoboj Slovenije in Portugalske na mizi številka 1 se je začel odlično, saj je Darko Jorgić proti izjemnemu Marcosu Freitasu dobil prvi niz in tako svoje nastope med elito začel na najboljši možen način, a se je kmalu zaustavilo. 5. igralec Evrope je nato ujel ritem in Jorgića premagal s 3:1 (-8, 4, 5, 3). V drugi tekmi sta se pomerila stara znanca Bojan Tokić in Joao Monteiro. V preteklosti je Bojan dobil kopico pomembnih obračunov proti Portugalcu, danes pa je bil Joao premočen in je slavil s 3:1 (9, 5, -8, 4). V tretji tekmi je bil 17. igralec Evrope Tiago Apolonia boljši od svojega soigralca pri Saarbrücknu Denija Kožula3:0 (9, 7, 5).

Jutri naše fante čaka dvojni spored. Najprej se bodo ob 10. uri pomerili s Slovaško, ob 19h pa sledi še dvoboj proti aktualnim prvakom iz Avstrije. Za presenečenje uvodnega dne so poskrbeli prav Slovaki, ki so po maratonu s 3:2 premagali naše severne sosede, kar le nakazuje, da so se naši fantje v predtekmovanju res znašli v skupini smrti, kot jo je poimenoval Tokić.

Galičeva in Fajmutova priigrali zmago

Naša dekleta pod vodstvom selektorke Vesne Ojsteršek so svoje nastope na prvenstvu v 2. diviziji pričela odlično z zmago nad Izraelom z rezultatom 3:1. Ključ do zmage je tokrat držala Alex Galič, ki je najprej s 3:1 premagala Marino Kravchenko, nato pa s 3:0 (3, 8, 7) še najboljšo Izraelko Nicole Trosman. Tretjo točko je prinesla Manca Fajmut, ki je na tretji poziciji s 3:1 premagala Shelli Gelman. Naša tretja igralka Ana Tofant je morala v drugi tekmi z 1:3 priznati premoč Trosmanovi.

Jutri ob 10. uri dopoldne gre povsem zares, saj dekleta čaka obračun proti reprezentanci Anglije, ki je v zadnjem obdobju predstavljala trn v peti našim reprezentantkam. Nazadnje so bile Otočanke v kvalifikacijah za EP dvakrat s 3:2 boljše od naših deklet. Ob 19h zvečer se bodo Alex, Manca, Ana in Katarina Stražar zoperstavile še reprezentanci Grčije, ki je danes z 1:3 priznala premoč Angležinjam.