Dekleta bodo jutri proti Bolgariji lovila zmago za lažje nadaljevanje prvenstva

T.S., 03.10.2013
Evropska prvenstva, Vse novice

Jutri se v sosednji Avstriji z boji v ekipnem delu tekmovanja pričenja evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za člane. Naša dekleta bodo v ring stopila že ob 10h dopoldne, ko jih čaka izredno pomembna tekma z Bolgarijo.

V naslednjih desetih dneh se bo 747 evropskih igralcev in igralk v avstrijskem Schwechatu na tamkajšnji Akademiji Wernerja Schlagerja na evropskem prvenstvu za člane potegovalo za odličja v ekipni konkurenci ter v konkurencah posameznikov in dvojic.

Prvi štirje dnevi so namenjeni ekipnim bojem. Naši reprezentanci nastopata v 2. diviziji in se bosta borili za uvrstitev med 13. in 24. mestom. Prva jutri ob 10. uri dopoldan začenjajo dekleta, ki bodo pod taktirko selektorke Vesne Ojsteršek Drnovšek proti reprezentanci Bolgarije lovile preboj v četrtfinale divizije Challenge in s tem obstanek v 2. jakostni skupini.

Naša dekleta v postavi Jana Tomazini (128. na ETTU), Manca Fajmut (175.), Alex Galič (170.) in Nina Zupančič (207.) se bodo pomerile s pomlajeno ekipo Bolgarije, za katero bodo nastopale Sibel Remzi (195.), Anelia Karova (212.) in Ivanka Angelova (300.).

Fantje v postavi Bojan Tokić, Saš Lasan, Jan Žibrat, Uroš Slatinšek in Ludvik Peršolja, bodo prvi tekmovalni dan prvenstva izkoristili za trening in lovljenje prave forme, ob 14. uri pa bodo na mizi številka 8 pozorno spremljali obračun 1. kroga v 2. diviziji, saj se bodo v soboto pomerili z zmagovalcem obračuna med Dansko in Slovaško. Naši so si preboj med 8 najboljših reprezentanc v 2. diviziji zagotovili z 2. mestom v svoji kvalifikacijski skupini, kjer so bili do poraza s Poljaki v Novi Gorici vse do zadnjega celo v igri za uvrstitev med elito.

Varovancem selektorja Bojana Raka je sicer nekoliko zagodel nov tekmovalni sistem ekipnega dela evropskega prvenstva, saj bodo odslej ekipni boji potekali zgolj vsaki dve leti. Nazadnje so leta 2011 na Poljskem sicer naši igralci – takrat v postavi Tokić, Žibrat, Lasan in Zafoštnik – osvojili odlično 12. mesto.

Dogajanje iz okolice Dunaja boste tekom prvenstva lahko ekskluzivno spremljali na naši spletni strani, kjer smo za vas pripravili live-blog, nagradne igre in še marsikaj.