Bosi še naprej na čelu ETTU, igralci sestankovali

T.S., 19.10.2012
Evropska prvenstva, Vse novice

Na Evropskem prvenstvu v Herningu poleg bojev v dvorani potekajo tudi razni sestanki in volitve. Stefano Bosi je bil še šestič zapored izglasovan za predsednika ETTU, igralski odbor na čelu s Samsonovom pa je imel včeraj sestanek, kjer so govorili o dobrobiti mlajših igralcev in slabem sistemu točkovanja za svetovno lestvico.

Stefano Bosi ostaja na čelu ETTU

Predstavniki državnih zvez so na EP v Herningu v sredo še šesto leto zapored izvolili Stefana Bosija za predsednika ETTU. Italijan je bil edini kandidat in je prejel podporo 44-ih zvez. Za namestnika predsednika je bil izglasovan Jean-Francois Kahn iz Francije.

Igralci se zavzemajo za spremembo sistema točkovanja

Predsednik igralskega odbora Vladimir Samsonov je včeraj na Danskem sklical sestanek, na katerem je prisostvovalo okoli 30 igralcev, na čelu z Michaelom Mazeom, Dimitrijem Ovčarovom, Jean-Michele Saivom in Krisztino Toth.

Igralci so se dotaknili mnogih tem, ena izmed glavnih pa je bila sistem točkovanja na turnirjih. Samsonov je po sestanku podal naslednjo izjavo: “Igralci potrebujemo nov sistem, kjer bi bili za zmage bolj nagrajeni oz. manj kaznovani za poraze. Trenutno je situacija taka, da igralci z veliko točkami raje ostajajo doma in gledajo druge igralce, kako izgubljajo točke.” Tak sistem je v preteklosti že uporabil tudi naš Bojan Tokić, ki pred posameznim SP ni nastopil na Evropski ligi, saj z zmago nad nasprotniki ne bi pridobil ničesar, v primeru poraza pa bi izgubil ogromno točk. Počitek mu je omogočil, da je ohranil visoko mesto na svetovni jakostni lestvici.

Seveda pa tudi v namiznem tenisu brez denarne krize ne gre. Praktično vse zveze se ubadajo s finančnimi težavami in tudi v Sloveniji ni nič drugače. Zaradi tovrstnih težav tako naslednje leto v Velenju ne bomo spremljali najboljših igralcev, saj sredstev za letošnjo izvedbo turnirja ni.

Igralci se s težavami srečujejo praktično na vsakem turnirju. “Cene nastanitve in vse ostale cene so se dvignile. Na drugi strani pa so denarne nagrade na turnirjih nizke ali pa jih sploh ni. Potrebujemo več turnirjev z velikimi denarnimi nagradami,” je dejal Samsonov, ki kljub zrelim namiznoteniškim letom upa na uspešno Evropsko prvenstvo. Naslov je v svoji bogati karieri osvojil že trikrat.

Foto: ettu.org