Saš Lasan prvi dan zaključil brez poraza, solidno tudi ostala ekipa!

T.S., 17.10.2012
Evropska prvenstva, Vse novice

Ob 10h se je v Herningu na Danskem začelo Evropsko prvenstvo za člane in članice. Uvodna dneva sta namenjena kvalifikacijskim bojem, kjer nastopa kar 7 Slovencev, tako da so njihove tekme razporejene čez cel dan. Prvo zmago za našo ekipo je v konkurenci dvoji skupaj z Madžarom Pattantyusem priigral Saš Lasan.

V Herningu na Danskem se je danes zjutraj začelo Evropsko prvenstvo za člane.

Slovenski nastopi na EP
Vsi rezultati Slovencev
V finalni del tekmovanja je kot nosilec od naših postavljen zgolj Bojan Tokić, ki bo danes in jutri svoj čas preživljal v dvorani za trening.

1. dan EP – slovenski nastopi:

20:30

Slovenske nastope 1. dne EP v Herningu je s porazom z rezultatom 0:3 proti Slovakinji Lucii Truksovi zaključila Nina Zupančič. Tekmovanje se nadaljuje jutri ob 10:00, ko bo prvi od naših v ring stopil Jan Žibrat, ki se bo pomeril z Rusom Fedorjem Kuzminom.

20:10

Saš Lasan je v 1. krogu svoje kvalifikacijske skupine s 3:2 – zadnji niz je dobil z 11:9 – premagal mladega Madržara Tamasa Lakatosa, ki je eden izmed najbolj obetavnih mladincev v Evropi ta hip. Tako je Lapi dan zaključil s tremi zmagami. Iskrene čestitke!

19:55

Jana Tomazini je z odliko opravila tudi svoj drugi nastop. Megan Phillips iz Walesa je premagala s 3:1.

19:50

Manca Fajmut je morala priznati premoč svoji drugi nasprotnici, Kingi Stefanski s Poljske, ki je zmagala s 3:0.

19:05

Angležinja Joanna Parker je bila premočna za Alex Galič, ki je svojo drugo tekmo izgubila z 0:3.

18:00

Dominik Škraban in Nina Zupančič nista našla pravega orožja proti svojima prvima nasprotnikoma v tekmovanju posameznikov, Thomasu Keinathu (SVK) oz. Olgi Baranovi (RUS). Oba sta izgubila z 0:3.

17:00

Jana Tomazini je prišla do še druge zmage na tem prvenstvu, tokrat v kvalifikacijski skupini posameznic. Premagala je Mario Christoforaki (GRE) z rezultatom 3:2 v nizih.

17:00

Manca Fajmut je po tesnem boju izgubila proti Alini Arlouskaya (BLR) z rezultatom 2:3.

16:15

Prvo zmago na tem Evropskem prvenstvu je dosegla tudi Alex Galič, ki je v prvem krogu kvalifikacijske skupine premagala Nicole Trosman (ISR) z rezultatom 3:1.

15:25

Jan Žibrat je svoj prvi posamezni dvoboj v kvalifikacijski skupini izgubil proti Xiaoquanu Fengu (AUT) z rezultatom 0:3. Jan v dvoboju ni bil povsem brez možnosti, saj je drugi niz vodil 10:8, a žal tega ni obrnil v svojo korist. Zadnje upanje za morebitno zmago v zadnjem nizu in vrnitvijo Jana  nazaj v igro je zapravil pri rezultatu 9:9 in dveh začetnih udarcih, ki sta se prav tako končala v korist nasprotnika.

14:10    

Lovca Saš Lasan in Adam Pattayntyus sta po pravi drami premagala še domači par Allan Bentsen/Mikkel Hindersson s 3:2 in tako osvojila 1. mesto v svoji skupini.

13:45  

V 2. krogu sta Jana Tomazini in Manca Fajmut, kljub temu da sta začeli dobro in osvojili prvi niz, klonili proti slovaško/češkemu paru Balazova/Matelova z rezultatom 1:3.

12:25    

Jana Tomazini in Manca Fajmut sta nastope v konkurenci dvojic začeli zmagovito. Z rezultatom 3:1 sta premagali domačo navezo Jacobsen/Christensen. Naslednjo tekmo bosta odigrali ob 13:20 s prenosom na Laola1.tv!

11:55      

Alex Galič in Nina Zupančič sta tudi v 2. krogu dvojic klonili po odločilnem 5. nizu. Tokratni poraz je bil še bolj grenak, saj sta mladi Slovenki vodili že z 2:0 v nizih, nato pa vse tri nize izgubili po razliki. V zadnjem nizu sta pri rezultatu 10:8 zapravili dve zaključni žogici in na koncu izgubili z rezultatom 11:13.

11:50        

Jan Žibrat in Dominik Škraban sta v 2. krogu kvalifikacijske skupine v konkurenci dvojic prišla do imenitne zmage nad Leonardom Muttijem in Marcom Daldossom Rechom. Po izgubljenem prvem nizu sta igralca iz severo-vzhoda Slovenije brez težav strla odpor Italijanov in slavila s 3:1. Čestitke!

11:10              

Naš najboljši obrambni igralec Saš Lasan, ki že vrsto let igra v tujini – trenutno v Franciji – je nastope na EP začel izjemno. V konkurenci dvojic je v navezi z madžarskim lovcem Adamom Pattayntyusem suvereno s 3:1 odpravil izraelsko navezo Ben Ari/Tauber. Ob 13:20 ga čaka še obračun proti domačinoma Allanu Bentsnu in Mikkelu Hinderssonu.

10:30              

Naša mlada dvojica v konkurenci moških Jan Žibrat – Dominik Škraban je v prvi tekmi pričakovano gladko z 0:3 izgubila proti hrvaško-poljski navezi Tan Ruiwu – Zeng Yi Wang.

10:30                    

V dvoboju z Romunkama Szocs in Postoaca sta se dobro upirali Alex Galič in Nina Zupančič, ki sta izgubili po odločilnem 5. nizu, v katerem sta bili nasprotnici boljši z 11:7.

Foto: arhiv NTZS (www.ntzs.si)