Ekskluzivno: Intervjuja s predsednikom ITTF-a Adhamom Shararo in legendarnim Vladimirjem Samsonovom

T.S., 07.03.2014
Člani, Vse novice

Pretekli konec tedna je Slovenijo obiskal 17-članski Izvršni odbor Mednarodne namiznoteniške federacije, ki je na sestanku predvsem usklajeval zadnje podrobnosti pred vsakoletnim generalnim srečanjem na prihajajočem ekipnem svetovnem prvenstvu v Tokiu.

Sestanka Izvršnega odbora sta se udeležila tudi dolgoletni predsednik ITTF-a Adham Sharara in predsednik igralske komisije Vladimir Samsonov, s katerima sem v nedeljo opravil tudi intervjuja, ki sta bila objavljena na uradni spletni strani Mednarodne namiznoteniške federacije. Povezava do njiju se nahaja v stranskem okencu.

Sharara navdušen nad Slovenijo

Slovensko namiznoteniško javnost bo razveselil predvsem del intervjuja z Adhamom Shararo, kjer se je Kanadčan dotaknil morebitne organizacije Svetovnega mladinskega prvenstva v Sloveniji leta 2016: “Zelo sem vesel, da se Slovenija poteguje za to prvenstvo, in če sem iskren, si tudi zelo želim, da ga dobijo. Vidim, da je zveza zelo resna, mlada in motivirana, ter da vse dogodke organizira zelo dobro. Vsa poročila s Svetovnega kadetskega izziva lani na Otočcu so bila ekstremno pozitivna. Svetovno mladinsko prvenstvo je sicer večji dogodek, vendar ne tako zelo, da bi lahko ušlo izpod nadzora. Vse v Sloveniji me je navdušilo, bili smo zelo lepo sprejeti. Gostoljubje se čuti na vsakem koraku in zato mislim, da Svetovno mladinsko prvenstvo sodi v Slovenijo, saj bi se igralci počutili zelo dobrodošle.

V intervjuju z Vladimirjem Samsonovom si lahko preberete nekaj več o njegovem pogledu na namizni tenis ter o njegovi preteklosti ter tudi načrtih za prihodnost.

Od leve proti desni: tehnični sekretar NTZS Danijel Šarlah, predsednik ITTF-a Adham Sharara in član IO NTZS Matija Krnc.

Od leve proti desni: tehnični sekretar NTZS Danijel Šarlah, predsednik ITTF-a Adham Sharara in član IO NTZS Matija Krnc.

Intervjuja v izvirniku
Adham Sharara
Vladimir Samsonov

Zapisal: Tim Šfiligoj