Dnevnik Bojana Tokića: Po avanturi v Las Vegasu se jutri pričenja trening kamp v Atlanti

T.S., 08.07.2013
Člani, Vse novice

V drugem delu dnevnika Bojana Tokića si preberite o njegovi izkušnji v Las Vegasu (odnesel jo je bolje kot akterji v filmu Prekrokana noč), o njegovem prihodu v Atlanto ter o zanimivem trening sistemu čez lužo, ki zna biti še kako dobičkonosen.

Dnevnik Bojana Tokića – 8. julij 2013:

Najina (op. s Sašom Lasanom) turneja v Las Vegasu se je končala. Prvotno je bilo planirano, da tudi midva nastopiva na Odprtem prvenstvu ZDA, ampak ker nisem bil v pravem procesu treninga v mesecu juniju, sem se odločil, da je bolje, da ne nastopim, ker turnir šteje za svetovno jakostno lestvico in bi lahko bile posledice boleče :). Zato sva bila z Lapijem na turnirju prisotna zgolj kot opazovalca in sva se družila z ljudmi ter navezovala stike – izvajala sva zaslužen turizem :). Neverjetno je kako je to velik turnir, ki poteka na 100 mizah in kako namizni tenis v Ameriki ni španska vas. Še kako zna biti priljubljen in zanimiv. V primeru, da bo turnir tudi naslednje leto v Las Vegasu, bova definitivno sodelovala.

Danes sva pripotovala v Atlanto, kjer se jutri začne najin trening proces skupaj z Yangom Shigangom. Nekaj časa bova otrokom pomagala in jih trenirala, nekaj časa pa bova namenila tudi lastnemu treningu. Yang se maksimalno trudi za najino udobje. Neverjetno je, kako dobro je informiran in kako dobro se spozna na situacijo v slovenskem namiznem tenisu, pa čeprav je Slovenijo zapustil pred 10 leti. Sledi tudi vsem rezultatom naše reprezentance na svetovnih in evropskih prvenstvih.

V prvem tednu bova imela na razpolago 30 otrok. Poleg naju so še 4 kitajski trenerji, ki nama bodo pomagali. V Ameriki je trenažni sistem precej drugačen od evropskega. Ni klubov, ki bi vzgajali igralce, ampak sistem bazira na individualnih privatnih urah. To pomeni, če hočeš dobro trenirati, moraš plačati trenerja, ki bo s tabo igral. Ura treninga stane od 50$ naprej. Nekateri starši za napredek in razvoj svojega otroka na letni bazi odštejejo ceno s 5 ciframi. Igralec svetovnega kova ali uveljavljen trener lahko tukaj računa uro treninga po 100$ in še več. Tako, da je tukaj namizni tenis lahko tudi dober biznis, ne samo šport.

Ker je sistem krut, sem Lapija prosil, da mi da popust ta teden, ko mi bo sparingiral. Pravi, da bo cena 30$. Manj ne gre, ker je preveč ‘šopingiral’ v Las Vegasu in mora ponovno splezati na zeleno vejo :).

Prihodnjič se bo Bojan javil čez en teden, ko se v Atlanti zaključi trening kamp.