Bosi ostro napadel politiko ITTF-a in Sharari napovedal boj za predsedniški stolček

T.S., 04.04.2013
Člani, Vse novice

Sedanji predsednik ETTU-ja Italijan Stefano Bosi je na uradni predstavitvi Evropskega prvenstva v namiznem tenisu, ki bo letos potekalo v Schwechatu na Akademiji Wernerja Schlagerja, navzoče presenetil z naznanilom, da se bo potegoval za mesto predsednika ITTF. Volitve bodo potekale 15. maja med Svetovnim prvenstvom v Parizu.

Oster nastop, jasen cilj

Med svojo predstavitvijo v Akademiji Wernerja Schlagerja je Stefano Bosi, novi kandidat za mesto predsednika krovne namiznoteniške organizacije ITTF, ostro napadel edinega protikandidata Adhama Shararo, ki je na vrhu ITTF-a že 14 let.

Uradna izjava Stefana Bosija

Azija se je v zadnjem času močno popravila, zato je sedaj Evropa v podrejenem položaju, hkrati pa razvoj namiznega tenisa na preostalih kontinentih tudi ne poteka po zastavljenih načrtih, kar pomeni, da je trenutna strategija ITTF-a napačna. ITTF si je prizadeval vse spraviti pod svoje okrilje in s tem zapostavil vlogo kontinentov. Kontinenti morajo biti jedro našega športa in morajo delovati skozi tesno sodelovanje, torej morajo delovati skupaj kot celota in ne kot tujci. Evropa in Azija sta pripravljeni na skupno sodelovanje za generalni razvoj našega športa in to je naša enosmerna prihodnost. Velik del namiznoteniške družine vključno z menoj se ne strinja s trenutno ITTF-ovo strategijo centralizacije vsega in še dodatnega zmanjšanja avtonomije kontinentov. Ta sistem je pripeljal do resnih težav, tudi kar se tiče finančnega fair-playa. Trenutno znotraj Mednarodne organizacije ni mogoče zaslediti pregledonsti. Mi bi radi dosegli, da eno izmed največjih športnih združenj na svetu, ki vsebuje 217 držav, znova postane prijetna športna skupnost in ne poslovno območje.

Volitve bodo tekom Svetovnega prvenstva v Parizu potekale na ITTF-ovem kongresu, ki se bo odvil 15. maja.

Foto: www.ettu.org