Bojan Tokić se na novo sezono pripravlja na Mariborskem Pohorju

T.S., 26.07.2013
Člani, Vse novice

Ali veste kakšna je višinska razlika Pohorske vzpenjače? 400 metrov! Na stadionu je to le dobra minuta teka, zgodba na Pohorju pa je povsem drugačna. Že šesto leto zapored je Bojan izbral Maribor za svoj začetek sezone. V idiličnem okolju Pohorskih gozdov nabira energijo za naporne nastope v  naslednji sezoni.

»Če morate dvakrat na dan gristi kolena po smučišču navzgor, se vam v podzavesti vedno znova pojavlja zimska idila in prijeten smučarski spust po Bolfenku v dolino. Sama sreča, da imam ob sebi še kolega iz Hrvaške reprezentance Franeta Kojića, s katerim lažje premagujem strme klance in naporne treninge. Moj kondicijski trener niti malo ne upošteva dejstva, da postajam vsako leto starejši. Ampak tako je tudi prav. Nenazadnje je to najpomembnejši del sezone, saj brez odlične telesne pripravljenosti ne morem računati na vrhunske rezultate, pa tudi poškodbe se lahko kaj hitro prikradejo na dnevni red,« je svoja razmišljanja strnil Bojan Tokić.

Priprave na Pohorju so že stalnica v Bojanovem programu in programu Hrvaške namiznoteniške zveze. Bojan je letos prvič na pripravah skupaj z žensko ekipo. Moška bo priprave pričela 1. avgusta, takrat pa mora biti Bojan že na tehničnih pripravah v svojem klubu. FC Saarbücken je letos prevzel v vodenje Slobodan Grujić, ki si je zadal precej ambiciozne cilje in podredil celotni program visoki uvrstitvi kluba v Bundesligi.

Bojan Tokić s pomočjo dr. Kondriča pred začetkom tehničnega dela priprav pred novo sezono na Pohorju nabira kondicijo.

Bojan Tokić s pomočjo dr. Kondriča pred začetkom tehničnega dela priprav pred novo sezono na Pohorju nabira kondicijo.

Pri napornih treningih Bojanu veliko pomeni tudi prisotnost Tamare Boroš, ki se skupaj s kompletno A-reprezentanco pripravlja v Mariboru. Tamara počasi zaključuje svojo aktivno kariero, vendar še vedno vztraja pri dejstvu, da je treba ostati v dobri telesni kondiciji, tudi če želiš delati kot trener. V letošnjem letu je Tamara namreč podpisala pogodbo za delo v Werner Schlager Academy na Dunaju.

In če se vrnemo k Bojanovim treningom. Dr. Kondrič je pri izvedbi programa »neusmiljen« in se drži zadanih smernic in programa dela. Vsak dan sta na razporedu dva treninga, vmes še kakšna dodatna zanimivo-zabavna aktivnost in seveda nujna dnevna regeneracija. Svoje v celotni zgodbi doda tudi idilično okolje in pa predvsem nadmorska višina. Na 1000 metrih se namreč veliko boljše spi, kot v dolini. ŠC Pohorje ponuja namiznoteniškim igralcem idealne pogoje tako za bivanje kot tudi za ostale aktivnosti. Ne gre pa tudi zanemariti dejstva, da športniki sami sestavljajo jedilnik in tako dodatno s kuharji skrbijo za kvalitetno prehrano.

»Bojan je imel letos po dolgih letih nekoliko daljši odmor in si je privoščil nekaj več počitka. Zagotovo si ga je zaslužil. Letošnji program sva morala zato nekoliko spremeniti in se vadbe lotiti na drugačen način. V prvem delu sva veliko delala na vzdržljivosti (ni bilo ravno po Bojanovem okusu) in moči, v drugem delu pa sva nadgradila vadbo še s hitrostjo in agilnostjo. Bojan je letos menjal gume in vadbo je treba prilagoditi tehniki, ki jo je moral zaradi gum delno spremeniti. K sreči imam v Franetu Kojiću odličnega sparing partnerja, ki Bojana dobro »vleče« in samo želim si še takšnega sodelovanja s Hrvaškim selektorjem,« je nekaj misli strnil Bojanov kondicijski trener.

Mariborsko Pohorje predstavlja popoln kraj za kondicijske treninge.

Mariborsko Pohorje predstavlja popoln kraj za kondicijske treninge.

Ženska hrvaška reprezentanca ostaja na Pohorju do 01.08., ko jo zamenja moška reprezentanca. Vodstvo HSTS že ve, zakaj vsa ta leta pošilja svoje najboljše igralce in igralke na priprave na Pohorje.