Bojan Tokić formo lovil z zmago na Challengerju

T.S., 06.03.2013
Člani, Vse novice

Slovenski as Bojan Tokić je po dveh porazih v 1. krogu turnirjev serije World Tour v Kuvajtu in Katarju formo iskal na turnirju serije Challenger, kjer je slavil končno zmago. Pred prihodom v domovino bo nekaj treningov opravil v Ochsenahusenu, v nedeljo pa ga čaka pomemben obračun v Bundesligi.

Turnirji serije Challenger v svetu namiznega tenisa niso preveč znani, nastopi na njih pa tudi ne prinašajo točk za lestvico ITTF, temveč igralci na njih le nabirajo tekmovalno kilometrino in nekaj dodatnih eurov. Turnirji so močno povezani s spletno stavniško hišo Bwin, ki tudi omogoča prenose in stave v živo.

Prijavnine na Challenger ni, prav tako pa organizatorji poskrbijo za 3-dnevno brezplačno akomodacijo. V bližini Ochsenhausena, kjer Challengerji potekajo, je v preteklih dneh svoje orožje brusil tudi Bojan Tokić, ki se je vrnil z neuspešne arabske turneje.

Na tekmovanju vselej nastopa 8 igralcev, ki se pomerijo vsak z vsakim, najboljši štirje pa se nato uvrstijo v polfinale. Bojan je turnir začel s porazom proti Danielu Zwicklu, nato pa je v skupinskem delu nanizal 6 zaporednih zmag proti Dominiku in Danielu HabesohnuYoshihiru OzawiMarcu DuranuEniu Mendesu in Miroslavu Horejsiju.

S tem si je zagotovil polfinalno vstopnico, kjer je s 3:0 še enkrat premagal Mendesa, v finalu pa se je Madžaru Zwicklu oddolžil za poraz v 1. krogu kvalifikacijske skupine. Po 30 minutah igre je bilo 3:0 za Bojana, ki se je moral za zmago precej potruditi, saj je nize dobil na 9., 15. in 11. točki. Za zmago je Bojan prejel 1.200€.

Trening, Bundesliga in Gorica

Danes zjutraj je Tokić v Ochsenhausenu že opravil trening s Tiagom Apolonio, saj v nedeljo njegov Saarbrücken čaka izjemno pomembna tekma Bundeslige v boju za playoff proti Werderju iz Bremna.

Tokić je danes zjutraj tako treniral s Tiagom Apolonio.

Tokić je danes zjutraj tako treniral s Tiagom Apolonio.

Po ligaškem nastopu pa se bo Bojan takoj odpravil v domačo Novo Gorico, kjer se bo slovenska izbrana vrsta v torek pomerila s Poljsko v boju za uvrstitev v 1. divizijo ekipnega evropskega prvenstva.

Foto: Challenger Series