Aktualne novice iz sveta namiznega tenisa

T.S., 11.10.2012
Člani, Vse novice

Slab teden dni pred začetkom Evropskega prvenstva v Herningu na Danskem, namiznoteniški igralci ne počivajo. V Avstrijo se seli tudi mlajša izmed sester Solja, v Nemčiji bosta igrala Tokić in Žibrat, Boll pa bo skušal Evropo popeljati do zmage nad Kitajsko.

Tokić in Žibrat na prijavni listi za Bremen

Po Evropskem prvenstvu, ki bo letos med 17. in 21. oktobrom potekalo na Danskem, sledi še zaključek sezone World Toura. Na predzadnji turnir v sezoni, ki bo potekal med 31. oktobrom in 4. novembrom v Bremnu, sta prijavljena tudi Bojan Tokić in Jan Žibrat. Tokić bo kot 18. nosilec neposredno postavljen v glavni del turnirja, Jan Žibrat pa se bo želel izkazati predvsem v kategoriji U-21, kjer bo konkurenca zares huda.

Pri članih bosta najbolje postavljena domačina Timo Boll in Dimitrij Ovčarov, saj so Kitajci turnir odpovedali. Ta novica je razžalostila organizatorje turnirja, ki so si nadejali obračunov med njihovimi možmi in Kitajci. Vse bo seveda pozabljeno, če se bosta Timo in Dima uspela uvrstiti v finale.

Po Amelie se v Avstrijo seli še Petrissa

Po tem, ko je letos Petrissa Solja zapustila svoj klub v Nemčiji in se pridružila avstrijskemu Froschebergu, je v nedavnem intervjuju Solja priznala, da je oddala prošnjo za avstrijsko državljanstvo. Podobno je leta 2011 storila tudi njena sestra Amelie, ki je znana po svojem nenavadnem stilu igre. Starejša sestra je tako letos za avstrijsko izbrano vrsto nastopila tudi na Olimpijskih igrah v Londonu.

Po besedeh Petrisse je imela z Nemško namiznoteniško zvezo težave že v preteklosti, prav tako pa v njenem bivšem klubu po prihodu Li Jiao letos ne bi bilo prostora zanjo. Kljub vsemu bo Petrissa na prihajajočem Evropskem prvenstvu v konkurenci dvojic zastopala svojo domovino.

Boll, Ovčarov in Maze bodo izzvali Kitajce

Konec novembra bo v Šanghaju potekal tradicionalni turnir med Kitajsko in preostalim svetom. Na t.i. Volkswagen China vs World Team Challengu  bodo za “Svet” letos nastopili Timo Boll, Dimitrij Ovčarov in Michael Maze, ki bodo 24. in 25. novembra na gostovanju skušali presenetiti domačo izbrano vrsto. Kitajci svoje postave še niso razkrili. Lani so gladko slavili Kitajci, edino točko za Svet pa je prispeval Boll, ki je ugnal Xu Xina.

Pri dekletih se bodo s Kitajkami pomerile Korejka Kim Kyungah, Singapurka Feng Tianwei ter Romunka Elizabeta Samara.

Tokić in Kreanga obnorela namiznoteniške navdušence

Pretekli teden smo poročali o zmagi Bojana Tokića nad Kalinikosom Kreango. Žal je imel ponudnik video vsebin Laola1.at mnogo težav in tekme ni bilo moč spremljati v živo. In kako žal nam je lahko! Bojan in Kalinikos sta odigrala fenomenalno tekmo, na spletnem portalu Youtube pa ta teden kraljuje njuna izmenjava iz 1. niza dvoboja. Mnogi jo celo označujejo za izmenjavo leta.

Celotno tekmo v kratki obliki si lahko ogledate v spodnjem videu, žal pa zaradi tehničnih težav manjka zaključek zadnjega niza.