Na 27. Kajuhovem turnirju znova zmagoslavje državnih reprezentantov

T.S., 01.10.2017
Člani, Mladi, Vse novice

27. Kajuhov turnir v Športnem parku Kodeljevo je v soboto in nedeljo, 30. septembra in 1. oktobra, v Ljubljano privabil 202 igralca. V konkurencah ekipno in posamično so se znova najbolj izkazali člani državnih reprezentanc.

Organizatorsko NTD Kajuh-Slovan je tokratno edicijo turnirja organiziralo s pomočjo sponzorjev Lidl, Jata Emona, NLB, Telekom Slovenije.

Ker se v letošnji sezoni republiška tekmovanja pričenjajo nekoliko kasneje, natančneje šele drugi konec tedna s 1. članskim OT, je tokratni Kajuhov turnir za mnoge predstavljal začetek sezone.

Prvi dan so bili v ognju mlajši kadeti (U-13) in kadeti (U-15). Pri igralcih do 13 let je bil med posamezniki najboljši Miha Podobnik (NTK Logatec), pri posameznicah pa Tina Cafuta (NTK Muta). Ekipna naslova sta osvojili ekipi Interdiskont – Muta v postavi Aljaž Bobek in Blaž Lapajne ter Kema – Tujina v postavi Lara Belaj in Kiara Šegula.

Pri kadetih sta med posamezniki slavila Luka Stražišar (PPK Rakek) in Nuša Kadiš (NTK Interdiskont), medtem ko je ekipni naslov pri fantih odšel ekipi NTK Mengeš 1 (Aljaž Goltnik in Dejan Jokič), pri dekletih pa ekipi Interdiskont – Mengeš (Nuša Kadiš in Gaja Kobetič).

Drugi dan tekmovanja so bili v ospredju člani, kjer smo videli povratek Ožbeja Poročnika, ki je pred dnevi opravil novo operacijo leve roke. V tekmovalnem smislu so prevladovali igralci NTK Interdiskont, v klubskem finalu je Mitja Horvat s 3:2 premagal Janeza Petrovčiča. Pri ženskah je bila najboljša Špela Trelec (NTK Vesna).

Mladinci so se najprej merili v ekipnem tekmovanju. Pri fantih sta slavila Aljaž Frelih in Rok Trtnik za ekipo Mengeš 1, pri dekletih pa sta bili najboljši domačinki iz NTD Kajuh-Slovan Lara Opeka in Tjaša Novak. Novakova je uspeh ponovila še med posameznicami, potem ko je v polfinalu s 3:2 premagala soigralko Opeko in v finalu s 3:0 še Katjo Krajnc iz NTK Ptuj.

Dvojni naslov je osvojil tudi Frelih, ki je v finalu posameznikov s 3:0 premagal sicer odlično razpoloženega Aljaža Godca (NTK Interdiskont).

Na turnirju so nastopili tudi rekreativci in rekreativke, najbolj zanimivo je bilo v konkurenci od 40 do 60 let, kjer je Darijan Vizjak v finalu z 11:9 v petem nizu premagal Srba Nikolo Kašiča.

27. Kajuhov turnir

Vsi rezultati